Zařazení záměru využití nádražních budov do plánu práce výboru pro strategický rozvoj – návrh č.7 do zastupitelstva 21.11.2019

Důvodová zpráva

Město zveřejnilo v Rakovnickém deníku 8.10.2019 informaci o jednáních se zástupci SŽDC ze kterých vyplývá, že kompletní oprava všech nádražních budov je podmíněna záměrem města na využití vnitřních prostor budov. Vzhledem k plánu SŽDC zahájit rekonstrukci budov již v příštím roce, navrhujeme, aby program využití nádražních budov byl zařazen do plánu práce výboru pro strategický rozvoj města a jeho schválení bylo v pravomoci zastupitelstva města.

Podle našeho názoru se jedná o dlouhodobý strategický záměr, který bude mít přesah do dalšího volebního období. Záměry v této lokalitě mohou mít různé podoby, považujeme proto za přínosné důkladně prodiskutovat je mezi zastupiteli.

 

Návrh na usnesení

Zastupitelstvo města ukládá výboru pro strategický rozvoj města projednat možnosti budoucího využití nádraží a do 31.5.2020 května definovat záměr na využití vnitřních prostor nádražních budov. Záměr bude poté předložen zastupitelům k projednání na červnovém zasedání zastupitelstva města.